Mali Princ - metoda učenja

Naša metoda je u potpunosti prilagođena dobi djeteta, njegovim potrebama, mogućnostima, interesima i željama. Kroz didaktičke igre, ples, pjesmu, pokrete, glumu Vaše će dijete bez poteškoća usvajati nova jezična znanja.

Proces učenja stranog jezika odvija se na prirodan način, u malim grupama kako bi interesi i individualnost svakog djeteta došli do izražaja. Komunikacija na stranom jeziku potiče se od početka učenja te s vremenom postaje spontan proces u kojemu Vaše dijete uživa.

Programi se provode u moderno opremljenim učionicama uz udžbenike, radne materijale i didaktička sredstva najpoznatijih izdavačkih kuća među kojima su Oxford University Press te Klett.

Program učenja podijeljen je na tri razine: predškolska razina (za djecu u dobi od 4 do 7 godina), školska razina I (za djecu u dobi od 7 do 11 godina) i školska razina II (za djecu u dobi od 11 do 15 godina).

Škola stranih jezika Mali Princ usmjerena je isključivo na rad sa djecom te svaki član našeg stručnog tima, osim vrsnog poznavanja jezika kojeg predaje, posjeduje diplomu iz područja pedagogije ili srodnih znanosti. Upoznati svako dijete te mu se u potpunosti prilagoditi naša je glavna zadaća, a zahvaljujući dosadašnjem radnom iskustvu i obrazovanju našeg tima znamo kako ju ostvariti.

Stručni članak osnivačice Ivane Prodan o metodici rada škole Mali Princ:

Pročitaj / preuzmi

Ivana Prodan

Osnivačica škole stranih jezika Mali Princ, magistrica pedagogije i talijanskog jezika i književnosti.

Studirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a svoje je školovanje završila na Sveučilištu u Udinama gdje je pohađala smjer „Scienze dell'Educazione e della Formazione“ stekavši tako metodičke i komunikacijske sposobnosti za organizaciju i projektiranje uspješnih oblika edukacije i nastave.

Ivana Prodan radila je kao pedagog u osnovnoj školi i vrtiću te je predavala engleski i talijanski jezik djeci u dobi od 4 do 12 godina u sklopu dvije renomirane škole stranih jezika. Po povratku u Hrvatsku sav njen poslovni razvoj usmjeren je isključivo radu s djecom. U rujnu 2016. godine otvara školu stranih jezika Mali Princ u Zagrebu, koja uskoro dobiva svoju podružnicu u Varaždinu.

Godine 2018. zajedno s kolegicom Boženom Vrgoč pokreće projekt pod nazivom Jezik i vrtić, koji mjesečno educira stotine odgojitelja diljem Hrvatske i regije o formiranju metode podučavanja djece vrtićke dobi stranim jezicima. Iste godine objavljuje i stručni članak pod nazivom „Metodika ranog učenja stranog jezika“ te trenutno piše i istoimenu knjigu. Pohađala je brojne edukacije i stručna usavršavanja koja su je odvela u smjeru razvoja vlastite metode podučavanja djece predškolske i osnovnoškolske dobi stranim jezicima.